English - recreational guide to Latvia Русский - путеводитель отдыха в Латвии
Sākums > Pasākumi > Muzeji, māksla, izstādes >

PUTTI, galerija

 Adrese  Mārstaļu iela 16, Rīga
 Tālrunis  67214229
PUTTI ir 2000. gadā dibināta mākslas galerija Rīgā ar precīzi definētu specializāciju – popularizēt unikālus Latvijas rotu mākslinieku un tērpu dizaineru darbus.
Galerijā PUTTI eksponēto rotu autori ir talantīgi un augsti profesionāli mākslinieki, kas izglītību ieguvuši Latvijas un Igaunijas Mākslas akadēmijās – Māris Auniņš, Valdis Brože, Ieva Dekstere, Andris Lauders, Guntis Lauders, Zane Lavrinoviča, Kaspars Millers, Gints Strēlis, Māris Šustiņš, Jānis Vilks. Katram no viņiem raksturīgs spilgti individuāls rokraksts: no dažādu pasaules tautu un kultūru etnogrāfisko elementu efektīvas apspēles līdz Bauhausa skolas līniju tīrībai un askētismam, no atraktīvām postmodernisma kompozīcijām līdz dabas formu atbrīvotai parafrāzei. Galvenais – viss, ko varat apskatīt galerijā PUTTI, ir izcili roku darbi, kas veidoti no cēliem dabīgiem materiāliem (sudraba un zelta, dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem, emaljas un pērlēm u.c.), kuri spēj izcelt to valkātāju.
2006. gada vasarā galerija pārcēlās uz jaunām, speciāli tai radītām telpām – Mārstaļu ielā 16. Telpu plašums un izkārtojums, dizaina priekšmetu proporciju un krāsu gammas sabalansētība ir atzīstamas interjera vērtības, kas izceļ galvenās darbojošās personas – rotas un tērpus.
Galerijas PUTTI eksponēto tērpu autori ir pazīstamie Latvijas modes dizaineri – Irēna Gaša, Elita Patmalniece un Terēze Gruntmane (Zaza couture) ar modi bērniem, holandiešu zīmols PAW un modes māksliniece Brigitte Langenbrunner ( MoKoshji ) no Vācijas.

29/05/2009 - 01/08/2009
Mākslas galerijas "Putti" rotu dizaineri un māksliniece Elizabete Melbārzde aicina uz vasaras svinēšanas izstādi.

Novērtēt šo vietu

Vērtējumus un komentārus var dot tikai oHo.lv reģistrēti lietotāji.
Kliko šeit, lai pieslēgtos reģistrētā lietotāja rezīmā.
Kliko šeit, lai reģistrētos oHo.lv.
Par šo vietu vēl nav saņemti komentāri


Iesakām: Iepazīšanās  | Auto atsauksmes un info  | Filmas  | Apsveikumi  | Anekdotes  | Joki  | Video  | Degvielas cenas  | Iepazīšanās internetā 
Uzzini, ko nozīmē Tavs sapnis - sapņu tulks.