English - recreational guide to Latvia Русский - путеводитель отдыха в Латвии
Sākums > Pasākumi >

Ave Sol

 Adrese  Citadeles iela 7, Rīga
 Tālrunis  6718 1130
20.06.2009. / Plkst. 20:00

Jauniešu kora „Kamēr…” koncerts „Vasaras sagaidīšana”
Diriģents Māris Sirmais un jauniešu koris „Kamēr...”
aicina kopīgi sagaidīt vasaru!

Šī gada 20. jūnijā plkst. 20:00 koncertzālē AVE SOL notiks jauniešu kora „Kamēr…” koncerts „Vasaras sagaidīšana”.
Diriģents Māris Sirmais un jauniešu koris „Kamēr...” pēc ilgāka pārtraukuma atkal priecēs savus klausītājus ar vienīgo koncertu Rīgā, piedāvājot īpašu programmu, kurā lielākā daļa skaņdarbu veltīta tieši „Kamēr...” – gan saņemtie veltījumi no komponistiem Pētera Vaska (Līdzenuma ainavas, Zīles ziņa) un Ērika Ešenvalda (Piliens okeānā, īpaši veltītais skaņdarbs „Kamēr...” dalībai Pasaules koru olimpiādē Ķīnā), gan pasūtītie skaņdarbi kora 20 gadu jubilejas koncertam, kas notiks 2010. gada pavasarī (Arturs Maskats, Jānis Liepiņš). Koncerta apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja klātienē dzirdēt pasaulē atzinību guvušu Latvijas un ārzemju komponistu skaņdarbus, kas veltīti „Kamēr...” pērn organizētajam, unikālajam starptautiskajam projektam „Pasaules saules dziesmas”, no kuriem šajā koncertā tiks atskaņotas Raimonda Paula, VītautaMiškina, Urmasa Sisaska, Ko Matsušita, Alberto Grau, Stīvena Līka un citu skaņražu kompozīcijas.
Māris Sirmais: „Lepojamies ar to, ka visi solo balsu dziedātāji šīs koncertprogrammas ietvaros ir mūsu pašu koristi, kā arī ar to, ka koncerta otrajā daļā muzicēsim kopā ar Latvijā zināmiem, izciliem mūziķiem – ērģelnieci Kristīni Adamaiti, vijolnieci Ilzi Zariņu un čellisti Diānu Ozoliņu. Šos un citus, mums tuvos kora mūzikas skaņdarbus, kurus dzirdēsiet 20. jūnija koncertā, atskaņosim arī virknē starptautisku prestižu mūzikas festivālu Vācijā, Šveicē un Slovēnijā šovasar”.
„Kamēr...” 1990. gadā dibinājis kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais. Kora vokālie pedagogi - Aina Bajāre un Ansis Sauka. Kopš 2006.gada „Kamēr...” otrais diriģents ir Jānis Liepiņš.
Savā darbības laikā jauniešu koris „Kamēr...” un Māris Sirmais iekarojuši gan Latvijas, gan plašas starptautiskas publikas atzinību un mīlestību. „Kamēr...” uzstājies festivālos, koncertos un konkursos Vācijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Ungārijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, Itālijā, Nīderlandē, Somijā, Čehijā, Dānijā, Spānijā, Turcijā, Ķīnā, ASV un Īrijā.

Koncertu rīko: Rīgas domes Kultūras departamenta Koncertorganizācija „Ave Sol”.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs vai www.bilesuparadize.lv


 Vērtējums:  Pakalpojumi:  Cenas: 7.00  Vide: 9  Kopā: 8 (2 balsis)

Novērtēt šo vietu

Vērtējumus un komentārus var dot tikai oHo.lv reģistrēti lietotāji.
Kliko šeit, lai pieslēgtos reģistrētā lietotāja rezīmā.
Kliko šeit, lai reģistrētos oHo.lv.
Komentāri
Vērtējumi bez komentāriem::
Dana1962: -/Cenas: 7 / Vide: 9; Mila_Lauvene: -/-/-;


Iesakām: Iepazīšanās  | Auto atsauksmes un info  | Filmas  | Apsveikumi  | Anekdotes  | Joki  | Video  | Degvielas cenas  | Iepazīšanās internetā 
Uzzini, ko nozīmē Tavs sapnis - sapņu tulks.